5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia

Wanita itu lahir hanya dengan 2 pilihan, iaitu cantik atau bijak? Ternyata, ada ramai wanita yang memiliki wajah cantik, bijak dan mampu menguruskan kewangannya dengan baik. Wanita-wanita ini pada akhirnya menjadi inspirasi bagi wanita yang lain.

Yang cukup membanggakan, wanita-wanita muslimah ini menjadi wanita yang dipilih berdasarkan kejayaannya. Mereka tidak hanya cantik, tetapi juga cerdas, punya kekayaan yang melimpah dan memiliki keluarga bahagia. Jom lihat senarai wanita muslim yang cantik dan hebat yang dimaksudkan ini menurut majalah Forbes.


1). Putri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah.

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia


Nama wanita hebat ini adalah Yang Mulia Putri Hajah Majeedah Nuurul Bulqiah. Beliau adalah anak keempat dari Sultan Brunei Darussalam, Hassanal Bolkiah. Hajah Majeedah lahir pada tanggal 16 March 1976. Saat ini, beliau telah menikah dengan Khairul Khalil, seorang asisten eksekuktif di pejabat Perdana Menteri Brunei.

Dengan kehidupan mewah dalam keluarga kerajaan Hajah Majeedah tetap tampil sebagai wanita yang sederhana. Ketika ini beliau sudah menjadi ibu dan memiliki rumahtanga yang bahagia. Ayah Hajah Majeedah adalah salah satu orang pemilik kekayaan terbanyak di dunia, maka hal ini diwarisi turun menurun pada putrinya.

2). Ratu Rania Al Abdullah

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia


Jika tidak diberitahu bahawa wanita ini adalah seorang ratu, Anda pasti berfikir bahawa beliau adalah bintang filem Hollywood. Inilah Ratu Rania Al Abdullah, lahir 31 Ogos 1970 di Kuwait dengan nama Rania Al-Yassin. Sejak sekolah, wanita ini terkenal cerdas dan memiliki karier yang cemerlang di perusahaan Apple Inc.

Dengan kecantikan wajah, kecerdasan dan dedikasi pekerjaan yang luar biasa, tidak hairan jika Abdullah II bin Al-Hussein menikahi wanita cantik ini pada  10 Jun 1993. Ratu Rania terkenal sebagai pembidato terhebat dalam berbagai acara sosial di seluruh dunia.

Di luar rumah dia adalah wanita yang dipuja, namun ketika di rumah, Ratu Rania mendedikasikan dirinya sebagai isteri sekaligus ibu yang hangat untuk buah hati mereka.

3).Sultanah Nur Zahirah

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia

Wanita cantik ini berasal dari negara kita, Malaysia. Sultanah Terengganu yang paling dihormati kerana menjadi wanita pertama Malaysia yang berhijab. Nur Zahirah adalah isteri dari  Sultan Al-Wathiqu Billah Tuanku Mizan Zainal Abidin. Wanita ini lahir pada tahun 7 Desember 1973. Gelaran tertinggi yang pernah  dimilikinya adalah Permaisuri Agong Malaysia ke-13.

Sebagai keluarga kerajaan Sultanah Nur Zahirah sering mengikuti acara-acara penting kenegaraan. Tidak hanya bermodal wajah cantik, wanita ini juga cerdas. Pihak keluarga kerajaan tidak pernah mengungkap berapa banyak kekayaan mereka, namun kekayaan diperkirakan dalam angka yang sangat banyak disamping status yang dimiliki.


4).Sheikha Hanadi binti Nasser Al Thani

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia

Tidak banyak wanita yang sukses sebagai seorang banker, apalagi wanita itu adalah wanita muslimah. Wanita ini bernama Sheikha Hanadi binti Nasser Al Thani, beliau adalah seorang banker, investor dan pengusaha real estate. Sudah boleh diteka bahawa hal ini memjadikan Sheikha sebagai salah satu pengusaha wanita tersukses di Qatar.

Sheikha tidak hanya dikenal dengan kegigihan dan bekerja keras, beliau juga dikenal sebagai wanita sukses yang memiliki wajah cantik. Selain pekerjaan di atas Sheikha juga menjadi penasihat khusus di Standard Chartered Bank dan menjadi CEO proyek Al Waab City Real Estate.


5).Putri Lalla Salma

5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia

Wanita ini cantik bukan? Wajahnya sudah seperti artis Hollywood. Beliau adalah Putri Lalla Salmam, isteri dari Raja Mohammed VI di Maroko. Putri Lalla lahir pada 10 Mei 1978. Semua orang pasti sepakat bahawa Putri Lalla memiliki wajah cantik dan kulit wajah yang sangat halus.

Meskipun sudah menjadi seorang putri dan memiliki kekayaan melimpah, Putri Lalla dikenal sebagai seorang yang peramah dan sederhana. ketika ini Putri Lalla sudah menjadi ibu dari dua orang anak. Kekayaan yang dimiliki keluarga ini menurut majalah Forbes adalah mencecah di angka USD20,5 Million.

sumber

0 Response to "5 Wanita Muslim Tercantik dan Terkaya di Dunia"

Post a Comment

?max-results=10">
'); document.write(" ?orderby=updated&alt=json-in-script&callback=labelthumbs\"><\/script>");